Dr. farkas eszter ügyvéd

követeléskezelés

A jelenlegi gazdasági körülmények között különösen nagy  jelentősége van a kintlévőségek hatékony kezelésének. A kintlévőségek ugyanis közvetlen hatással vannak a vállalat cash-flowjára, és ezen keresztül a pénzügyi stabilitására is. Ezért is nagyon fontos, hogy megfelelő időben megtegye a szükséges lépéseket -ideértve a jogi támogatás igénybevételét is- a követelések behajtása érdekében.

Számos jogi megoldás létezik a követelések behajtására, azonban elhúzódó és költséges eljárások helyett minden érintett fél számára az a legelőnyösebb, ha sikerül ezek igénybevétele nélkül megállapodni a követelés kielégítése tárgyában.

Amennyiben az egyeztetések nem vezetnek
eredményre, úgy kérhetjük közjegyzői fizetési meghagyás kibocsátását, illetve cégek esetében – a törvényi feltételek fennállása esetén- felszámolás iránti kérelmet terjeszthetünk elő.

Referenciáim

Széleskörű tapasztalattal rendelkezem a követeléskezelés és érvényesítés területén, így hatékonyan tudom képviselni az érdekeit, legyen szó egy megfelelő tartalmú ügyvédi fizetési felszólítás elküldéséről, fizetési meghagyásos eljárás vagy felszámolási eljárás kezdeményezéséről, bíróság előtti igényérvényesítésről vagy végrehajtási eljárásról.

Szolgáltatásaim a követeléskezelés területén

• fizetési felszólítás; felszámolási kérelem benyújtását megelőző fizetési felszólítás
• a pénzkövetelés jogi úton történő behajtását célzó peren kívüli egyeztetések
• egyezségi megállapodások kidolgozása
• fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtása és jogi képviselet a fizetési meghagyásos eljárásban
• fizetési meghagyással szembeni ellentmondás és jogi képviselet a fizetési meghagyásos eljárásban
• felszámolási kérelem benyújtása és jogi képviselet a felszámolási eljárásban
• adós jogi képviselete felszámolási eljárásban
• peres képviselet pénzkövetelés érvényesítése iránti perben

KÉRDÉSE VAN?

Forduljon hozzám bizalommal!

Irodám a Budapest II. kerületében (Víziváros) a Batthyány tértől 200 méterre található a Fő utca 51. szám alatt, amely tömegközlekedéssel (M2
metró, 19-es és 41-es villamos) és személygépkocsival is könnyen megközelíthető.

Elérhetőségeim

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarába bejegyzett Dr. Farkas Eszter (KASZ: 36059773) egyéni ügyvéd tartja fent az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Az ügyvédi honlap tartalmára és megjelenésére vonatkozó rendelkezéseket a Magyar Ügyvédi Kamara által megalkotott, az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló szabályzat tartalmazza. Tájékoztatom, hogy a honlapomon elérhető tartalmak kizárólag tájékoztató jellegűek és nem minősülnek  ajánlattételnek, ajánlattételre történő felhívásnak vagy konkrét jogi tanácsadásnak